Trötter....

Filmen jag såg var bra... en typisk Stina film...:)
Too late to say goodbye... en verklighets baserad film och en mamma som hittas död

Nu blir det nog en trappa upp för mig....läsa en stund.... behöver komma upp i vettig tid imorgon så jag hinner ut en stund innan regnet kommer... men hoppas fortfarande att de har fel med regnet..:)

Natti natti mina vänner



Kramis


Valborg kväll....och inte färdig

Då var det redan kväll... och hann jag bli klar med rabatten idag?
Nej..... allt tar sån tid.... och eftersom det är så otroligt mycket sten i min trädgård får jag hela tiden gräva upp stora stenar för att kunna sätta min kant...men kanten är iallafall klar.... men när jag började sätta ner kanten blev jag inte nöjd.... den var för ljus... så det var bara att köra till city gross och köpa lasyr med lite färg.



Kallade ut Jocke så vi satte oss att måla alla kanterna..... så det gjorde att jag inte hann få ner dom ikväll.
Nu påstår dom att det ska komma in lite regn imorgon....


Det gillar jag inte alls... men det verkar som det ska komma först vid lunch så jag hoppas att jag äntligen kan få ner kanten innan dess.

Idag har det ju varit kanon väder igen..... älskar våren och sommaren.

Till middag åt jag och Jocke fläskfilé Africana.... en favorit både för mig och Jocke.... lite rester blev det med att ta med till jobbet nästa vecka. Kanon.

Nu blir det en film och lite gott.... har gjort vitlöksdip.... mums

Ha en härlig kväll mina vänner



Kramis

Filmen jag såg kan jag rekomendera-.... To late to say godbye... drama/thriller.... en sann berättelse om en mamma som hittas död, och ser ut som ett självmord

Kramis


Valborg..... trädgårdsarbete

Vaknade till en härlig valborg och lördag.
Solen skiner och man vill bara ut. Ut ska jag strax för trädgården väntar på mig.
Idag ska jag försöka bli klar med min rabattkant...:) hoppas det inte är för mycket sten när jag gräver för det är det som ställer till det och tar tid.

Något valborgsfirande blir det nog inte för mig ikväll.... hade jag haft Nellie hemma hade vi stuckit ner till brasan som de har så fint i vattnet, men inte lika kul o göra det själv.



Men det är alltid trevligt att gå ner där för man träffar alltid lite folk man känner. Ja vi får se hur jag gör... kanske blir det en runda ändå....:)

Önskar er alla en härlig valborg

Kramis


Fredag.... helg


Helg.....härligt, härligt.... blir trädgårdsarbete igen.... måste ju bli klar med min rabattkant...:)

När jag åkte in till Hässleholm idag och vi började sakta in med tåget stod en räv sidan om spåret. Inte ofta jag ser räv, och speciellt inte så nära. Tyvärr hann jag inte fota.


jaktjournalen.se

På jobbet idag följde jag med en chaffis ut... vi åkte till Emmaljunga och sen tillbaka och lämnade lite på vägen... trevlig tur.....och kul och se när de jobbar ute.

Kom tillbaka lagom till lunch och till bröllopet på tv. Så jag och Suzanne satte oss i fikarummet och kollade när de kom in i kyrkan och sa ja till varann. Det jag reagerade på var att det inte strålade kärlek om dom som de gjorde med Viktoria och Daniel förra året.






När jag kom hem idag låg det ett brev från Fredrika Bremer stiftelsen..... slet upp det.... och YES.... vi fick en plats i år med. Inte vårt förstahands val när det gäller vecka... men helt ok. Första veckan i juli. En vecka gratis boende i Båstad... kanon. Man bor på en skola. Rummen är inget märkvärdigt... men där är man ju inte så mycket..... man fixar mat i köket, grillar på gården och träffar nya människor. Nellie hade jätte kul förra året. Vi badade, fångade krabbor... åkte över till Hallands väderö mm
Så detta är något vi ser fram emot.




Tjejerna träffade Kicken förra året i Båstad..:)

I eftermiddes blev Nellie hämtad av sin pappa.... blir inte lång tid där denna vändan.... kommer hem igen på söndag eftermiddag. Men hon får själv bestämma när hon vill åka dit.... och jag är bara glad att hon vill vara här så mycket.

Nu blir det en slappekväll.... huvudet har nte mått så bra idag... vet inte om jag fick en lite hjärnskakning imorse när jag slog i mitt huvud ganska rejält.

Ha en härlig kväll mina vänner

Kramis

Tar min bok och går en trappa upp.

Natti natti när det är dags

Kramis


Spindel i rummet

Godmorgon....
Ännu en härlig dag... och helgen är på gång....

Sov som en stock när klockan ringde... visste knappt var jag var....:)

När jag kom ner såg jag en stor svart spindel springa på golvet..... usch.... eftersom jag inte kan ta upp den utan att dammsuga upp den hann den ju försvinna.....


vinyldekorationer.com

Bara tanken att den springer runt här är obehagligt.... tycker det kryper på mig hela tiden..:)

Nellie har precit kommit iväg till skolan, och själv ska jag strax bege mig till tåget. Ska bli kul att åka med en annan chaufför idag.... tyvärr har jag lite skallevärk.... slog i mitt huvud i morse när jag skulle stänga fönstret.... hoppas dock att det släpper snart.

Ha en härlig dag i det fina vädret.

Kramis


Ge dig inte på min dotter.....

Körde bil till stan idag.... lämnade den på Bilakuten som är en kanon verkstad. De gör alltid ett kanon jobb. Suzanne kom och hämtade mig med postbilen.....:)

Förmiddagen var jag med Ludde ute och åkte.... trevlig kille.... kul och se hur det är ute när de jobbar.... blir nog skillnad imorgon.... då jag ska åka med en annan kille.



Som jag sagt innan så är alla så trevliga där.... och Jonas han är väldigt trevlig...:) (nöjd nu Jonas?) :)

Min goa pappa kom och hämtade mig för att köra och hämta min bil på verkstaden. Såååå skönt att slippa skaka när man bromsar....  de var riktigt nerslitna.

Nellie ringde mig lite innan jag stack och var jätte ledsen.
Kärringen som gormat på mig hade gått på Nellie idag när hon stängde bommen.
Blir så förbannad... man ger sig inte på barnen på det viset. Nelllie var jätte ledsen.
Efter att jag nu blivit utskälld två gånger och nu Nellie fick jag nog och ringde upp hyresvärden och berättade läget.... han höll med mig och ska snacka med kärringen.



Blir så förbannad när man hoppar på barn på det viset.

Till middag blev det grillat igen... hi hi.... är ju så gott

Nellie skulle till sin pappa idag men ville inte idag heller... så nu blir hon kvar till imorgon... härligt.



Ikväll har jag bakat lite kakor.... nonstop kakor... mums..... ett recept jag fått av mormors syster för många många år sedan.......de på Posten vill ha lite kakor fick jag veta....:)
Nellie som tidigare inte tyckt om dom är superförtjust i dom nu, och skulle kunna äta upp alla ikväll.... haha.... tar dock inte med alla till jobbet imorgon så det blir till henne med.

Önskar er alla en härlig kväll

Kramis


Godmorgon.....

Godmorgon mina vänner.
Torsdag morgon...solen skiner... härligt.

Ska köra till Hässleholm idag med då jag ska lämna in bilen så bromsarna blir fixade. Hela bilen skakar då skivorna är så kassa, så det behövs verkligen ett byte....:)

Sen vidare till Posten för att jobba.

Hörs senare idag....

Ha en härlig dag mina vänner

Kramis


Studiebesök i Ullared

Har haft en jätte bra dag.... dock ganska trött i både huvud och fötter...:)
Tog bilen in till Hässleholm idag för att jag skulle slippa ha påsar med mig på tåget hem sen... och så lämnade jag bilen på verkstad samtidigt... tyvärr måste den in igen imorgon då de inte hade grejerna hemma.



Åkte buss upp till Ullared. Kul och träffa lite klasskompisar. Tyvärr blev vi inte så många som vi skulle.... dålig stil att inte höra av sig om man inte tänker komma tycker jag.
På vägen stannade vi och fikade.
När vi kom upp blev vi mottagna av en av personalen. Vi fick gå in personalingången...:) och in i ett konferensrum.
Där blev vi bjudna på fika medan hon berättade om Ullared. Var väldigt intressant. Lite senare kom en logistiker in och vi kunde ställa lite frågor. Vi fick även se en film.



Vi fick sen tid över för shopping..... yes....:)
Vi hade dock bara lite mer än 3 timmar på oss.... jag som brukar gå där 7-8 timmar kände mig lite stressad...:) men det gick bra... fick titta lite mindre och traska igenom lite snabbare än vanligt.
Det var en del folk där men det kändes inte trångt ändå. Har gjort mycket sen de gjorde bredare gångar.

Jag och Robban käkade lite mat uppe i restaurangen. Helt ok. Men det fick gå undan.... haha
Hittade en del fynd..... köpte två par supersnygga byxor.... trekvarts.... ett par svarta och ett par beige för strax över 100 kr. Ett par jeansshorts till Nellie.... lite linne till oss båda,..... och en hel del annat.

Klockan fyra var det dock dags att åka hemåt igen.
På vägen hem stannade vi vid Nellies och mitt favoritställe:



Där inhandlades lite godis till helgen. :)

Kom till Hässleholm igen vid halv sju..... fick skjuts till min bil och kom sen hem vid sju.

Nu slappar jag i soffan.... blir tidig kväll för mig ikväll.... lite läsning istället.

Hoppas ni alla haft en härlig dag.

Kramis


Godmorgon.... ullared på studiebesök....

God morgon....

Vaknade av mig själv i vanlig tid... tur var det för jag märkte att jag glömt starta väckarklockan när jag gick och la mig igår... hade ju varit kul om man försov sig idag.

Idag ska vi genom skolan åka till Ullared för ett studiebesök. Ska bli jättekul och intressant och höra och se hur det fungerar bakom kulisserna.
Lite tid blir det för shopping med... men inte de timmar jag är van vid... ..så det får gå undan idag haha



Tyvärr har de inte samma priser som i Shanghai.... där denna skylten fanns....  de var billigare.....:)

Önskar alla mina vänner en härlig dag

Kramis


Fått en utskällning....igen...:)

Kom försent till Posten idag då tåget var 30 min försenat..... men jag kan inte göra så mycket åt det... är ju inte lika ofta som det var i vintras sån tur är.



Jobbat en del med mitt projekt på Posten idag. Trivs så bra där. Killarna är så goa, och Suzanne som också är där men som går i ettan funkar det kanon med.
Idag fick jag åka Mc med en av killarna..... gick rätt så fort..:).......men kul var det. var ett tag sedan sist.



När jag stack till tåget för att åka hem började det bli väldigt mörkt.... men jag vet inte om det kom något regn... här hemma har det inte kommit något iallfall.

När jag kom hem kopierade jag och delade sen ut lite info till medlemmarna här hemma om bla städdagen som närmar sig......såg då att ena bommen var öppen... igen... så jag stängde den.... och då flög samma kärringen ut som sist och började skrika på mig att bommen ska inte vara stängd.... jo sa jag... det är därför vi har bommarna för att vi är rädda om våra barn och inga onödiga körningar ska ske här inne..... jisses vad hon skrek..... bad mig öppna igen.... sa bara att jag inte hade nyckel med mig.... sen gick jag... och hon skrek efter mig... vad vet jag inte....bryr mig inte.... kommer fortsätta stänga bommen när den är öppen... och hon kommer säkert fortsätta skrika efter mig....:)



Nu ska jag ut och spela lite kubb med Nellie.

Ha en härlig kväll mina vänner

Kramis


Tisdag morgon....

Godmorgon....

Härlig dag idag med.... solen skiner och det ska bli ännu en varm dag.

Dock sovit jättedåligt inatt... vaknade och låg vaken varje timme... så det kommer kännas senare idag.

Idag är det dags för Posten igen... ska bli kul. Trivs bra där. Om inget ändrats ska vi till Kristianstad och kolla läget nu på förmiddagen... kul och se hur det ser ut där.

Hörs senare

Önskar er alla en härlig dag

Kramis


fortsättning annandagen

Jisses vad fort dagen har gått...har ju inte hunnit med det jag tänkt...:)
Men det kommer fler dagar... så det får vänta

Har hållt på med min rabatt kant hela dagen..... först måla, både bak och fram... 5 st 2 m långa




Syns på gräset var jag suttit och oljat in...:)

Sen gräva.... gräva... gräva.... jisses vad jobbigt....
Måste ju ha ner kanten ganska djupt då den är dubbelt så hög som den gamla.... och där är såååå mycket sten i rabatten.... stora stenar som jag måste få bort



Ganska jobbigt......



Har iallfall grävt hela vägen... men känner att jag behöver ner några centimeter till så nu får det vänta...
ta det en eftermiddag eller så får det vänta till helgen

Nu har grillen gjort sitt.... lite kött och tatziki.... gott gott

Hoppas Nellie kommer hem snart med... skola imorgon så hon behöver varva ner och komma i säng i tid ikväll... vilket kommer bli svårt... och ännu värre få upp henne imorgon....:)

Nu ska jag slappa resten av kvällen...

Kramis

Som jag har skrattat.... kollade in total blackout på femman.....jag hade aldrig fixat det som dom gör... men så kul det ser ut när de kämpar i mörkret med sin skräck....:)

Helt slut i kroppen efter en hel del tyngre jobb i trädgården idag.... blir snart sängen för mig och en bok en stund.... jobb imorgon....men det ska bli kul... synd bara man sitter inne när det ska bli lika fint väder imorgon

Natti natti när det är dags



Kramis




Annandag påsk

Påskens sista dag.....



Vilken påsk sen.... helt underbart väder.

Idag blev Nellie hämtad av sin pappa för att fira lite påsk.... hon kommer hem igen senare i eftermiddag... blir väl mer påskägg med godis kan jag tänka mig...:)

Själv fortsätter jag i trädgården.
Jocke har varit på city gross och köpt rabattkant till mig..... tyvärr fanns inte samma storlek som jag redan satt.,,, då hade jag fått köra till Lund och fixa det... så nu får jag riva upp den jag satt och gräva djupare.

Men den jag satt kan jag använda på ett annat ställe så det gör inget.

Riktigt varmt ute idag med.... har smörjt in mig lite för solen är riktigt stark.



Ska försöka bli klar med rabatten idag.... så jorden kommer bort från gräset.
Känns så skönt att få lite ordning igen i trädgården... kom lite efter i höstas när jag inte mådde så bra.

Ha nu en härlig dag och njut av sol och värme

Kramis


fortsättning påskdagen

Känner mig så duktig.... har fått en hel del gjort i trädgården idag.....

Målat klart staketet... blev sååå fint...:)
Sen har jag grävt upp rabattkanten.... trodde jag skulle kunna använda en del av den gamla igen... men det gick inte... så nu saknar jag lite kant..... ska se om jag får tag på det imorgon så jag kan få klart.




Här ser ni den bit jag fått upp ... ska dock fixas till lite till imorgon....

Lite ny jord har kommit upp där jag kunnat fylla på...
Ser riktigt snyggt ut i rabatten nu..:)

Blev ganska förvånad när min gamla gräsklippare startade på andra försöket efter att ha stått hela vintern....



Så nu är gräset med klippt....

Började sen rensa under den stora rabatten... får fortsätta imorgon... ska sen lägga täckbark där... fumderar på att kosta på mig ett skydd under så man slipper ogräset och får börja om igen nästa år...


Då barnen vägra grilla igen idag fick det bli tacos.... haha.... jag skulle kunna grilla varje dag.

Om en liten stund kommer Mia och Bella.....
Nellie har gjort en liten present till Bella... jobbat med det hela dagen.

Ha en härlig kväll

Kramis

Nu har Mia och Bella åkt igen...Mia ska tyvärr jobba imorgon....
Vi har dock bokat in att vi ska se ko släpp tillsammans om två veckor...:) har aldrig sett det så det ska bli kul

Blir lite slapp  i soffan en stund nu innan sängen kallar

Natti natti vänner när det är dags

Kramis


Godmorgon.... påskdagen

Vaknade till fågelkvitter och en sol som lyser härligt..... blir pigg och glad av detta vädret... man får så mycket mer energi och ork.

Tyvärr vaknade jag också av att grannens son stod med sin basketboll och studsa i marken. Igår var han ute halv nio... hallå... det är helg... sa till mamman att han kanske kunde börja lite senare när det är helg.... så idag började han kvart över nio..... tycker fortfarande det är lite för tidigt när det är helg och man villl sova ut...:)
Nellie får tex inte ringa någon kompis innan tio på helger.

Ja ja..... nu ska jag strax ut i trädgården igen... härligt... fortsätta måla, men spar framsidan till senare, så jag får ner min stora jordhög dit den ska....

Ikväll kommer Mia och Bella förbi. Alltid lika kul.



Nellie och Bella.....Bff

Ha en härlig påskdag alla mina vänner
och glöm inte njuta av solen.

Kramis


Gömma påskägg

Njutit hela dagen ute i trädgården.....
Målat staketet... det tog lite längre tid än jag trott....:) men det var bara skönt att sitta där i solen....
Känns att solen har tagit idag.... så jag är glad att jag smorde in mig innan jag gick ut idag.




Tyvärr tog oljan slut, så för att kunna fortsätta och bli klar imorgon drog jag ner till svågetorp och skaffade ny burk.
Det blev också 14 säckar täckbark.....



Ska rensa och lägga runt hela häcken... hoppas de räcker men är lite osäker... den är ju ganska lång.... men det är en bra början iallafall... blev en säck jord med.
Bilen blev ganska full kan jag tala om.... haha

Påskafton och då ska ju barnen har varsitt påskägg såklart....



De fick leta efter sitt ägg, vilket Jocke inte tycker är så kul...:)
Inget godis denna gången utan en peng och en chokladhare blev det.

Lite grillning blev det ingen ikväll.... mina barn börjar tröttna..... vill ha tacos..... så vi får väl ta det en dag... men jag tröttnar aldrig.... sååå gott... idag blev det tatziki till köttet... mums

Nu blir det soffläge.... en film.... och lite gott att stoppa i munnen..:)

Ha en härlig påskaftons kväll

Kramis


Kollade på The Tourist... men jag tyckte inte den var så bra.... trodde den skulle vara mycket bättre... men jag är ju inte mycket för action filmer heller... kanske är därför...:)

Nu är frågan...ska jag se en till film eller börja på en ny bok?????

Det får bli en bok.....

Natti natti

Kramis


Trädgårdsväder....

Godmorgon mina vänner.... eller middag är det snart..:)
Underbart väder idag med... härligt

Ska ge mig iväg till ica för att handla det som behövs till grillningen senare idag... s en blir det trädgården
resten av dagen.

Ska börja med att olja in mitt staket, så det håller ett tag till... sen ska jag rensa klart den stora rabatten. Sen ska jag se om jag kan sätta om rabattkanten som lagt sig på några ställen..... får gräva lite tror jag så det kommer ner ordentligt igen....efter det ska det fyllas på jord i hela rabatten.

Fullt upp idag med ute i trädgården... men så härligt att kunna vara ute hela dagen och njuta av solen och våren.




Idag ska jag dock komma ihåg att smörja in mig lite...:)

När jag är klar med det jag tänkt har jag mer att göra.... men vi får se hur långt vi kommer idag.

Ha en härlig dag för det ska jag ha

Kramis


Långfredag



Ännu en härlig solig och varm dag.... över 20 grader... härligt härligt.

Gick ut i trädgården när frukosten var intagen..... tog dock lite sovmorgon...:)
Lade täckbark in mot grannen där jag rensade häromdagen. Denna gången snålade jag inte....

Sen fortsatte jag rensa min stora släntrabatt.... trodde jag skulle hinna hela men blev inte liten bit kvar till imorgon.

In i duschen och sen åkte vi alla tre till Tyringe för påskmiddag med mina föräldrar och mina syskon.
Ägg och sill såklart, och  sen blev det lamm.....jättegott.

Vi kollade också på mina bilder från Kina.... det är ju en del att gå igenom... haha

Fick med mig lite olja till mitt staket... tänkte olja in det imorgon. Kanon.
Pappa hade också fixat järnsofat som jag ska ha till min trädgård för att få bort mossan.

Då syrran ska upp tidigt imorgon och jobba en lång dag, blev det inte så sent när vi körde hem.
Tog ett par bilder på vägen hem....









Barnen tyckte jag var jobbig....hihi

Nu blir det en slappekväll.... film och lite gott.

Ha en härlig kväll

Kramis


Fullt ös idag.....

Var på Skånes djurpark i förmiddes med Marie, Melissa, Nathalie och Nellie.
Mysigt och gå där.... men vad varmt det var idag...:)










Tyvärr ville inte björnungarna visa sig men mamman tog sig ett bad...:)




Lika mat och glas blev det med.



Björnarna snodde Nellies solglasögon...:)



Tyckte dom var sååå fina....



Nellie bara stod och skrattade....:)



Till slut fick hon iallafall tillbaka dom.











Gör gärna om detta. Tack Marie.


Var  bara hemma och vände sen stack jag och Birgitta iväg och hämtade släp och hämtade två lass jord.... Birgitta skulle ha det mesta, men jag vill ha lite i rabatten och fyllla på lite.
Ligger en hög utanför min tomt nu som jag får ta hand om i helgen... men vill rensa klart i rabatten först... och så måste jag försöka sätta om träkanten jag har nertill.

Grillen kom igång igen ikväll.... är så gott och luktar så gott...:)

Några påskkärringar har också varit på besök här ikväll... .trevligt

Nu blir det soffläge för mig.

Ha en härlig kväll mina vänner

Kramis


Till Blåkulla.....

Godmorgon....
Underbart väder idag med..... härligt



Idag ska jag och Nellie till Skånes Djurpark tillsammans med Marie och Melissa.... ska bli kul. Var där inte alls förra året. Extra kul att där är små björnungar nu.


elite.se

Kommer lite foton senare idag.

I eftermiddag ska grannen och jag hyra släp för att hämta två omgångar med jord på återvinningen. Hon behöver en hel del och jag behöver fylla på med lite ny jord i mina rabatter.
Så det blir utedag för mig hela dagen.

Sen måste jag ju hinna fara till Blåkulla med idag...
Ses vi där?...:)



Ha en underbar dag mina vänner

"Om du möter en människa utan leende - ge henne ditt"

Kramis


Tillbaka.....

Hej alla vänner....
Nu är jag tillbaka....efter ett litet uppehåll.

Sist jag skrev var jag ju i Kina... Shanghai.... det var ett roligt äventyr. Har gett mig många minnen och upplevelser. Det är ju inte precis som sverige.... vilka kontraster det var.



Många höga... väldigt höga hus....





Snabbtåget vi tog... var uppe i 431 km/h... helt sjukt fort



Mycket spännande och god mat... som hela veckan intogs med pinnar.....





Mycket folk och liv överallt... så det var rätt skönt och komma hem och njuta av lugnet och tystnaden...

Mycket shopping blev det med.... converse skor.... 50 kr.... Peak jackor 100 kr, smycke, scarfsar, jeans och mycket mer. Åker gärna dit igen för staden är stor och det finns mycket att se och uppleva.

Efter hemkomsten började jag min LIA som är på Posten logistik i Hässleholm. Samma ställe som sist. Kul att komma tillbaka.... ett härlig gäng som jobbar där.

Natten till i måndes fick jag åka in med Nellie till akuten. Hon klagade hela kvällen på att hon hade ont i magen...men var ändå pigg mellan varven. Hon kom i säng... gnällde från och till... men under natten blev det värre.... ringde in till sjukvårdsupplysningen och de ville att vi skulle komma in med en gång...... trött, men det var bara att ge sig iväg.
På vägen dit kräkte hon... jag hann inte stanna så jag är väldigt glad att jag tänkte på att ta med en påse ifall att....väl där kunde Nellie knappt gå, så ont hade hon.
Efter lite undersökning kom de fram till att hon hade förstoppning som kan ge starka smärtor och kräkningar. De hjälpte henne att tömma tarmen och efter det var hon pigg igen.....
Stannade dock hemma från Posten då halva natten försvann.

På eftermiddagen åkte vi till Hörby där Nellie tog hål i öronen.



Det är något hon velat göra flera år men inte riktigt vågat... men nu så.....:)

Nu är jag ledig till tisdag... härligt... ska bli bra väder, så det blir en hel del trädgårdsarbete.
Blir säkert lite grillning också... redan grillat flera gånger i vår....

Ha en härlig påsk mina vänner....


Kramis


Tisdag i Shanghai

hej där hemma...

Hoppas ni har det lika bra som jag... här är allt såå bra.

Idag har vi åkt runt till lite olika ställen kollat lite som turister...:) ,men vi har även varit på olika shoppingställen.
Har fyndat converse skor till mig och Nellie... 80 kr paret... tror jag ska ha ett par till...:)
Har också fyndat en peak jacka... soft shell för 120 kr.

Jobbigt med allt prutande bara....men jag är hård och lägger skambud... idag blev en tom sur över mitt bud och hängde tillbaka... då har man gått alldeles för lågt... men det finns ju fler så det är bara att gå vidare.

Lite kul när alla tittar på oss.... och det gör de ganska mycket.... de fotar oss mycket... och även med oss ibland om de vågar fråga... haha.

Det är sjukt så mycket folk och rörelse det är här.... sån skillnad mot vad man är van vid. Man blir lite trött i huvudet för man vill ju se och uppleva allt.

Toaletterna.... hm... ja ibland är det bara ett hål i golvet..... och aldrig att de har toapapper så det får man ha på sig hela tiden.

Idag har vi också varit på marknad,.. inomhus... säljarna försöker få in en överallt.... jobbigt... men man får visa att man inte är intresserad...

Nu ska vi ut och äta lite kvällsmat och sen vidare och ta ett glas.

Ha en härlig dag mina vänner

Kramis


I Shanghai...

Då var man i Shanghai. Tuff resa hit... först från kastrup till london och sen london till Shanghai. Blev inte mycket sömn på planet så man är ganska sliten idag.

Tyvätrr kan jag nte lägga ut några bilder... de får ni se när jag har kommit hem....

När vi kommit till Shanghai åkte vi snabbtåget in till stan... det gick i 431... det gick fort kan jag tala om..:) häftigt att ha åkt med det

Buss hämtade upp oss och vi körde en runda och hamnade sen vid en kanal där vi satt på en ute servering och njöt av solen och en dricka.

Vidare mot hotellet. Jissses vilka höga hus här är... helt otroligt... och många är dom också. Och trafiken är inte att leka med.... de kör mot rött och tutar hela tiden, så man får ta det lugnt.

Vi checkade in och gick sen och tog en lunch... 22 kr.. helt ok..:)

Jag och mina klasskompisar gav oss sedan ut på en promenad för att kolla läget här runt omkring... men efter ett tag sa vi att vi behöver nog vila oss lite innan vi ska på välkomstmiddagen, så tillbaks till hotellet.

Nu ska vi strax ge oss längst upp för att bli bjudna på middag. Sen blir det en tidig kväll. Vi är alla väldigt slitna,,, och jag är inte bra. Åkt på världens förkylning och halsont... men så länge jag inte har feber så är det lugnt.

Facebook får man inte använda i Kina så jag kommer inte in där medan jag är här. Men maila gärna om ni har lust för den kommmer jag kolla varje dag.

Ha det gott där hemma
Kramis


Mot tåget och Shanghai

God morgon.... tidig morgon... mina vänner, ni sover säkert fortfarande, och det gör ni helt rätt i.




Själv är jag nu redo att ge mig iväg på en härlig och spännande resa.
Ska bli såå roligt, och jag kommer få många minnen med mig hem... både genom kameran men även inom mig själv... minnen som jag alltid kommer bära med mig.
Extra roligt är det att jag får dela det med två av mina närma vänner från skolan.... Lina och Robban.

Jag kommer troligen skriva lite här om vad jag är med om och vad jag gör, så vill ni veta så kolla här om dagarna.

Önskar er nu en härlig vecka medan jag är iväg.
Åter kvällen den 11 april.
(ps.... min son är hemma så huset är inte tomt)

Mot tåget och Shanghai



Kramis till alla mina vänner
Var rädda om er


Väskan packad..... men.... fortsättning

Då var väskan packad....så svårt att veta vad man ska ta med för kläder... så lite som möjligt men ändå så jag klarar mig... men som vanligt går tankarna sen vad har jag glömt...:)
Men har jag bara  pengar och pass så klarar jag mig.

Har fixat och donat här hemma hela dagen... vill ha ordning när jag kommer hem. Det värsta jag vet är att komma hem till ett stökigt hem när man varit iväg.



Ordning och reda...:)

Packningen kom jag igång med först vid fem tiden....:) Min granne Birgitta kom in och tyckte jag var så lugn.... och det känner jag mig också... har ju rest en del förr... men jag är väldigt förväntansfull och tycker det ska bli så spännande att se och uppleva Shanghai.



Detta är vårt hotell..... ser väl inte så dumt ut?

Fixar lite middag nu.... sen blir det en stund framför tv:n..... men blir en tidig kväll..... ska ju upp tidigt imorgon. Tyvärr har jag fått väldigt ont i halsen.. hoppas det inte blir mer av det.... Nellie var ju dålig innan i veckan med just ont i halsen och feber.......

Önskar alla mina vänner en härlig lördagskväll

Kramis


Börjar bli dags för mig att krypa i säng.... så jag orkar upp imorgon bitti.
Äter lite glass nu för att lindra min hals... känns inte alls bra i den.... hoppas sova bort det onda.

Natti natti mina vänner när det är dags

Kramis


Usch....

Då har Nellie blivit hämtad av sin pappa.
Lite jobbigt då vi inte är vara att vara ifrån varandra så länge. Tio dagar tills vi ses igen.
Såg att hon var nära att gråta när hon gick. Jag hade också svårt att hålla mig.



Min goa tjej <3


Jocke kommer vara hemma och ta hand om huset medan jag är borta. Det är bra, så det inte står tomt.



Han är ju så stor så han klarar sig själv... men kommer ju sakna honom också... men tror han tycker det är skönt och få vara själv en vecka....:)


Igår kväll åkte jag in till Malmö för att hämta mitt nya vip kort. Trött... men ville ju gärna ha det. Hämtade upp goa Sari i Malmö så vi tog oss dit tillsammans. Vi kom dit innan 23... men tyvärr kom vi inte in då, så vi fick vänta till 23.... många som skulle göra samma sak. De bjöd på tacobuffe, inte fel... även om det var lite sent kanske...:)
Vi fick våra nya vip kort och drog där ifrån igen.



Lämnade Sari på vägen... och så hem igen.
Nellie var fortfarande uppe. Vi snackade lite om att jag nu ska åka... och hon var lite ledsen.
Blev sent innan lampan slocknade.

Upp lite för tidigt för mig idag.... men Nellie skulle ju bli hämtad så det var bara att masa sig upp så hon blev klar. Hon hade ju inte packat något innan.

Jag har inte alls börjat packa så jag måste väl ta tag i det snart... men ska först ge mig upp till apoteket och till återvinningscentralen... sen kan jag fixa här hemma.

De säger att solen ska titta fram senare idag... och att det ska bli 15 grader.... så det hoppas jag... för då tänkte jag ut och njuta av en promenad med.... om jag hinner...:)



Nä jag får väl börja ta tag i lite nu.....

Ha en härlig lördag så hörs vi senare idag

"Om du möter en människa utan leende - ge henne ditt"

Kramis


Oj, oj, oj.....fortsättning

Nu närmar det sig verkligen.....
På söndag morgon åker vi..... ska bli sååå kul och spännande...

Idag har vi haft tenta igen... tror det har gått hyfsat... nu kan man släppa det och börja tänka på packningen... har ju inte börjat ännu.... vet ju inte ens vad jag ska packa ner.... men det blir så lite som möjligt.... för tanken är att jag ska shoppa lite där med....:)


Måste ju få plats med allt när jag ska hem....:)

Efter tentan stack jag inom stan och tog en fika med mina goa föräldrar. Blev varsin semla. Gott. Blev mycket
prat om min resa....:)

När jag kom hem stack jag inom banken och hämtade lite kina pengar så jag har lite när jag kommer ner.



Det är lätt att räkna då det bara är att räkna rakt över....

Nu ska jag slappa en stund med min bok... sen blir det tacos med barnen.

Tyvärr måste jag ge mig iväg till Malmö ikväll för att byta ut mitt vip-kort... men det blir bara in och byta och hem igen. Tänker vara där lite innan elva och hoppas man slipper kö och kanske rent av kommer in lite tidigare.

Ha en skön eftermiddag mina vänner


Kramis

Har äntligen fått ner mina penseér och påskliljor i krukor där ute. Blir så fint så. Krukorna  som stått där över vintern med lite ljung har spruckit... lite synd... de brukar klara sig....så de var bara att kasta.


Tacosen är intagen... lika gott som vanligt.... stinker väl vitlök nu..:)
Sitter med liten godisskål framför mig nu och kollar 101 sätt att åka ut.




Shit vad rädd man hade varit....:)

Om en stund måste jag köra till Malmö... inte alls pigg på det, men vill gärna ha ett nytt vip kort så jag har inget val. Hoppas man kommer in innan 23 och att slipper allt för lång kö... vill hem igen så fort som möjligt.


Ha en härlig kväll mina vänner

Kramis


1 april och tentadags

God morgon mina vänner.
Sovit gott... är till om med uppe innan klockan ska ringa...:)

Idag är det den 1 april... vi får väl se hur mycket man går på idag..:)



Idag är det också dags för tenta.....skönt att få den gjord så man kan slappna av och börja packa istället. Men håll tummarna för mig att den kommer gå vägen.

Nellie får stanna hemma idag med.... hon är inte ok och hon hade feber igår... hon sover ännu så jag har inte kollat hur det är just nu.... men ska ta mig en titt innan jag sticker.

Trist väder ute... men de säger det ska bli varmt imorgon...det ser vi fram emot. När jag kommer hem från Kina hoppas jag att våren har hittat hit på allvar.



Nu ska jag läsa igenom mina anteckningar en vända till innan det är dags att dra till skolan.

Tågkortet har gått ut så idag kör jag....

Ha en härlig dag mina vänner

"Det bästa sättet att spara tid är att använda den"

Kramis


RSS 2.0